Co jíme
Pokud se chystáte vyhodit syrovátku, zadržte! Tento vedlejší produkt při výrobě másla, sýrů, jogurtu či jiných mléčných výrobků je nabitý přírodními bílkovinami, vitamíny, minerály a enzymy a je přirozeně nízkotučný.Připravili jsme pro vás několik tipů, jak tuto nažloutlou zakalenou tekutinu využít. Inspirujte se!
V důsledku špatné životosprávy se organismus člověka zanáší odpadními látkami, přičemž největší zátěži podléhá zejména trávicí trakt. Tento stav potom může mít na svědomí celou řadu problémů – od méně závažných, jako je přetrvávající únava, oslabení imunity nebo špatné zažívání, až po skutečně těžká onemocnění.
Velmi účinné léky mohou být velmi levné. A protože jsou levné, neobsahují ve své kalkulaci náklady na marketing, tudíž se o nich snadno nedozvíte. Zato mohou být mnohonásobně účinnější, než léky s perfektním marketingem.
Říká se, že křen je přírodní antibiotikum. Účinky křenu asi znáte. Každá část z rostliny křenu je vysoce léčivá.
Tuřín je marketingově zatím neobjevená potravina. Zatím je poměrně levný. V současnosti hodně opomíjený. Co to vlastně je?
Grilování kombinuje příjemné aktivity. Pobyt na čerstvém vzduchu, chvíle strávené s milými lidmi a v neposlední řadě dobré jídlo. Grilování může být ale nezdravé. Jaké jsou zásady zdravého grilování?
Zeleninové šťávy jsou zdrojem potřebných enzymů, jelikož se zpracovávají čerstvé a nedusí se. Kdo chce zdravě žít, měl by do jídelníčků zeleninové šťávy rozhodně zařadit.
Náš jídelníček by měl splňovat určitá kritéria. Listová zelenina by v něm rozhodně neměla chybět, protože je bohatá na enzymy, vitamíny, minerály, ale i vlákninu a chlorofyl. Řada listové zeleniny navíc působí proti zánětům a rakovině. Je dietní a skládá se z ní řada redukčních diet.